OVER MIJ

woensdag 31 augustus 2011

Bingo

Het is toch net als bingo spelen. Een reactie achterlaten op een leuke Give Away. En dan terwijl je je favoriete blogjes leest een berichtje tegenkomen waaruit blijkt dat je de gelukkige winnaar bent. Vanavond is het Bingo voor maarnietvangrijs. Het uit Kopenhagen meegebrachte boekje is voor jou. Ik zie je adresgegevens wel verschijnen.


maandag 29 augustus 2011

Lijstjes, lijstjes en lijstjes

Ik ben een meisje van de lijstjes. Geen lijstje met wie of wat ik wil of moet 'zijn' zoals op deze poster die ik in  Kopenhagen zag. Maar van de praktische lijstjes. Voor de boodschappen, de cadeautjes die er gekocht moeten worden, de klussen in huis die dit jaar echt een keer opgepakt moeten worden. Maar ook lijstjes met dingen die ik graag wil maken, waar ik blij van wordt of boeken die ik graag wil lezen. Ik heb nog net geen lijstje met lijstjes. Met de komst van mijn kinderen is het aantal lijstjes alleen maar toegenomen. Fijn zo'n extern geheugen. Ik kan niet meer zonder. En het geeft mij een gevoel van 'controle' al is die soms schijn. Want er valt nu eenmaal wel eens een balletje in al het gejongleer van moeten en willen. Ben jij ook van de lijstjes? Wat is het gekste lijstje dat je ooit hebt gemaakt?

En voor ik het vergeet. Je kunt nog tot 31 augustus kans maken op een mooi boekje om jouw lijstjes aan toe te vertrouwen.


vrijdag 26 augustus 2011

Kippenvel....

Ik blijf het een bijzondere ervaring vinden dat je van muziek kippenvel kan krijgen. En kippenvel krijg ik van dit prachtige nummer uit de evenzo prachtige film As it is in Heaven (Så Som I Himmelen). Koormuziek vormt niet bepaald een onderdeel van mijn muziekcollectie maar deze film is absoluut de moeite waard om te bekijken. Vind je het leuk om de DVD te ruilen voor een andere mooie film, boek of iets wat je zelf hebt gemaakt? Laat dan een reactie achter.  Ik ben altijd in voor een 'swap'.


donderdag 25 augustus 2011

Niet van eigen deeg

Vorige week viel er een doosje op mijn deurmat. Ik deed mijzelf een koekje van andermans deeg cadeau. Een aanbod, het blijft een effectieve marketingtechniek, deed mij overstag gaan. En je moet jezelf toch zo nu en dan verwennen. Zoals het ook leuk is om een ander te verrassen. En dan niet met het spreekwoordelijke koekje van eigen deeg maar met de homemade cookies van Mjammie!


woensdag 24 augustus 2011

Tea for two

Homemade muffins
and a homemade little bag 
For a special 'Tea for two'




zondag 21 augustus 2011

Cadeautje voor jou?

Toen ik dit mooie notitieboekje vol fijne pastelgekleurde papiertjes met leuke motiefjes vond in mijn favoriete winkel in Kopenhagen heb ik er eentje extra in mijn mandje gelegd. Er zijn vast meer dames die van mooie boekjes houden voor herinneringen, creatieve ideetjes of gewoon de dagelijkse to-do-lijstjes. Omdat augustus de maand van de feestjes is, omdat ik net zag dat ik 50 volgers heb, omdat het zomergevoel er gisteren was, omdat ik zo blij wordt van bloggen geef ik dit boekje weg.  Deel jij mijn liefde voor mooie boekjes? Alle volgers van mijn blog maken kans op dit cadeautje. Je kunt tot 31 augustus een berichtje achterlaten.



zaterdag 20 augustus 2011

Goud

Mama we worden achtervolgd door een gouden wolkje.
De ondergaande zon kleurt de lucht prachtig goud.
Een mooie toegift op het gouden huwelijksfeestje van mijn ouders!



donderdag 18 augustus 2011

Hoewaaa Hoewaaa

Hiep hiep hoewaa, hoewaa
Onze kleine brullemans is jarig
Hoewaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa






maandag 15 augustus 2011

The key to my love

Een klein cadeautje voor mijn lief.
Omdat we elkaar al 21 jaar lief vinden.
Weer een feestje in huize Geniet.



zondag 14 augustus 2011

Uitgepakt....

Ze zijn uitgepakt en opgeborgen
Onze koffers
De wasmachine draait
De droger doet de rest
Drie kinders slapen zoet in hun fijne bedjes
Dromen over feestjes gevierd in Kopenhagen
Een mooie afsluiting van de zomervakantie
Maar nu is het echt voorbij
Het gezin Geniet gaat weer in het gareel.




zaterdag 13 augustus 2011

Orange moon

De nacht is donker en grauw
Ergens achter de wolken zit ze verstopt
Een prachtige volle maan
Nog geen maand geleden zagen we haar nog
In haar volle glorie aan de Griekse hemel
Toen het nog zomer was.....
Ik wordt er weemoedig van
Tijd voor een mooi liedje dat mij terugvoert naar de zomer
Naar zwoele avonden onder de sterrenhemel
En als ik een vallende ster zie
Dan wens ik dat de zomer terugkeert
Ik mis haar zo




dinsdag 9 augustus 2011

Feestje

Ons feestje is nog niet voorbij. Vierden we de afgelopen dagen het leven in het algemeen. Vandaag hangen er slingers voor mijn jarige lief. En morgen? Morgen vieren we dat het nog vakantie is.


vrijdag 5 augustus 2011

Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar? In augustus? Ja! Dit was wat ik mijzelf toewenste toen ik vanochtend wakker werd. Een jaar geleden begon er voor mij een nieuw jaar. Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. In plaats van vakantievieren mocht ik anderhalve week in het ziekenhuis slapen. Zo'n logeerpartijtje en de nasleep ervan zet je wel aan het denken. Opeens wordt glashelder wat en wie er belangrijk voor je is. Ik besloot toen dat het gaat om vandaag en niet om gisteren of morgen. Te accepteren dat je met drie kinderen niet al te veel moet willen. En ik heb ervaren dat grootse plannen zich prima in kleine acties laten vertalen. Nog meer dan voorheen tel ik mijn zegeningen en geniet ik van de kleine dingen die samen de optelsom vormen van geluk. En dit bevalt mij prima! Ik heb een mooi jaar achter de rug met waardevolle inzichten. Ik krijg er zin van om een feestje te vieren! Moeten we maar eens gaan doen dit weekend.

woensdag 3 augustus 2011

Ingepikt

Bonk,  stap,  bonk. Wat hoor ik nu? Het kleinste broertje die heel gelukkig is met de nieuwe schoenen van wijfie Geniet. Die zijn voorlopig ingepikt.

maandag 1 augustus 2011

Schatkist

De schatkist vol fijne herinneringen is opengegaan. Geuren, geluiden, liedjes uit mijn jeugd komen voorbij. Ik ben vandaag druk met mijmeren!